Elektrathon Hackathon

Starts 17. november, 2017
Ends 19. november, 2017

16:00 - 17:00

Župančičeva ulica 22, 4000 Kranj

brezplačno

PRIJAVI SE NA: elektrathon.eventbrite.com

Kaj ti pride na misel, ko slišite besedo HACKATON? Ne gre za skupino mulcev, ki družno vdirajo v tvoje gmaile ali pa državne sisteme. Hackaton je priložnost, da izraziš samega sebe in svojo kreativnost, da s pomočjo tehnologije ali pa svinčnika, v skupini razviješ super ideje. Hackatoni so namreč organizirane skupine posameznikov, ki iz nič ustvarijo edinstvene rešitve na podlagi dodeljenih izzivov organizatorjev. Gre za reševanje problemov in ustvarjanje novih, inovativnih rešitev zanje. Gre za spoznavanje podobno mislečih ljudi, gre za skupinsko premikanje meja. Gre za to, da svet sliši tvoje ideje, ki jih skupaj z ekipo tudi izpelješ.

Kaj pa pomisliš ob besedni zvezi ELEKTRATHON HACKATON? Na nekaj nevernega? Na nekaj kar strese? Tako je! Stresli te bomo. Ampak ne z električnim tokom, temveč te bomo stresli za to, da zbudimo tvojo genialnost, tvojo kreativnost in dobimo najbolj nore, zanimive in unikatne ideje. Gorenjske elektrarne ti namreč ponujajo, da sodeluješ v super skupini in skupaj najdete najboljše ideje za njihov izziv. Hackaton ali maraton hekanja je neprekinjeno dvo  in pol dnevno intenzivno tekmovanje inovativnih in kreativnih posameznikov, razdeljenih v skupine, ki rešujejo v naprej dodeljen izziv. Izziv že imamo, potrebujemo še tvoje ideje. Povezali smo se z Gorenjskimi elektrarnami, ki imajo izziv zate. Razvili so super orodje E2 manager. E2 manager je najboljši, najhitrejši in enostaven software za energetski management. Program podjetjem in organizacijam omogoča zbiranje, analizo energetskih podatkov in na osnovi tega razumeti porabo in tudi ukrepati. Nimaš pojma o energetskem managementu? Nič hudega. Mi iščemo inovativne načine in pristope kako malih podjetjem pomagati razumeti zakaj je program lahko koristen za njih in jim prihrani denar. Kljub temu, da boš vikend posvetil iskanju rešitev za drugo podjetje, se boš tudi ti veliko naučil za svoje bodoče podjetje, posel ali kariero.

Zakaj bi sodeloval? Ker se boš veliko naučil za sebe in za realizacijo svojih idej, ker boš spoznal zanimive, mlade ljudi, ki ti lahko pomagajo pri tvojih nadaljnjih korakih, ker imaš možnost dolgoročnejšega sodelovanja z Gorenjskimi elektrarnami, ker lahko osvojiš super nagrade! Ker je Kovačnica place to be! ☺ P brez skrbi … lačen ne boš, žejen tudi ne, kava bo … v neomejenih količinah ☺

Kdo se lahko prijavi? Vsak! Ki … je dobre volje, se želi učiti, se želi razvijati, želi pripevati, preživeti vikend v super družbi, tisti, ki nimate pojma o energetskem managementu ali pa so profiji na tem področju. Dijaki, študenti, brezposelni, bodoči milijonarji, tisti, ki ste polni idej in tisti, ki mislite, da ne morete prispevati, pa bi! Se pravi vsak, ki ima glavo na vratu in bi rad preživel kul vikend. Mi bomo tam! Pridruži se nam!

Urnik

PETEK

 • 16.00: Začnemo! Akcija! ☺ Saj veš: uvodni nagovor organizatorjev, da ti zaželimo dobrodošlico, pojasnimo pravila in potek dogajanja
 • 16.30: predstavnik GEK ti predstavi program E2 manager ter predvsem svoj problem oz. kaj si želijo izvedeti v tem vikendu … psst, tukaj je prvi namig, kdo bo zmagovalec
 • 17.30: razdelimo vas v skupine in vas pustimo, da se spoznate in začnete viharit ideje ☺
 • 21.00: ok, zadnji čas, da greš domov … jutri te čaka zanimiv dan!

SOBOTA

 • 8.30: dobro jutro! Gremo! Začnemo z zajtrkom in predavanjem, ki ti bo olajšalo vikend delo, ter podaljšalo jutro ☺ Kava, kava, kava ☺
 • 10.00 – 13.00: delo v skupinah, obiskal vas bo tudi zunanji mentor, ki bo poskrbel za kakšen pivot, prizemljenje ideje ali pa ji bo dal krila!
 • 13.00: kosilo! #omnom
 • 14.00 – 21.00: delo po skupinah s pomočjo zunanjega mentorja, novega, svežega, polnega idej ☺.
 • 21.00: spat!

NEDELJA

 • 8.30: prazna vreča ne stoji sama pokonci! Kava! Predavanje oz delavnica, kako pripraviti #top pitch, da bo tvoja skupina zablestela pred komisijo!
 • 10.00 – 13.00: delo v skupinah. Na pomoč bomo poklicali še koga ☺.
 • 13.00: kosilo! Kava! Še zadnji popravki in priprave govorov.
 • 15.00: predstavitev vseh idej strokovni komisiji + izbor zmagovalca in podelitev nagrad! High five vsem, ki ste sodelovali in čestitke za dobro opravljeno delo!
Zapri

PRIDI NA OGLED

Te še nismo popolnoma prepričali? Obišči nas in se prepričaj na lastne oči!