HEKATON: Dan inovativnosti na temo pametnih mest

7. december, 2018

8:00 - 19:00

Kovačnica, Župančičeva ulica 22, 4000 Kranj, Slovenia

Brezplačen dogodek

Imaš dobre in inovativne zamisli s področja pametnih mest, ki bi jih želel-a predstaviti širši publiki?

Prijavi se še danes na Dan Inovativnosti, ki bo 7. decembra potekal v Kranju!

Pozdravljeni vsi, ki vas zanima področje pametnih mest in bi radi nekaj spremenili ter pustili svoj odtis!

Ker nam tvoje ideje, predlogi in inovacije veliko pomenijo, zagrabi priložnost in sodeluj! Vabimo prav vse ambiciozne posameznike, da se udeležite Dneva inovativnosti na temo pametnih mest, kjer bomo, razdeljeni v skupine po 5-6 udeležencev iskali nove ideje za projekte in jih skupaj razvijali.

Kaj se išče?

Dan inovativnosti bo priložnost za iskanje in sooblikovanje idej s širšega področja pametnih mest, zato k soustvarjanju vabljeni širši interesenti vseh področij: upravljanje prometa, upravljanje energetske učinkovitosti stavb in pametnih energetskih omrežij, upravljanje razsvetljave, upravljanje odpadkov ter e-skupnost), in sicer:

 • E-upravljanje in e-demokracija,
 • Urbana mobilnost,
 • Varna družba,
 • Zdravstvo,
 • Okolje in energetika ter
 • Platforme za storitve digitalne agende.

Pričakuj dolg dan, poln inovativnih izzivov, zabave, kreativnosti, učenja in smeha! 😉

Najboljše 3 ekipe bodo nagrajene s posebnimi nagradami! 🙂

Verjamemo, da si na Dnevu inovativnosti želiš sodelovati, ker hrepeniš po tem, da prispevaš svoj košček mozaika k spremembam na boljše, kljub temu pa te želimo k sodelovanju motivirati tudi s pestrim naborom simpatičnih nagrad.

Nagradili bomo vse člane treh ekip z najbolj markantnimi idejami, nagrade in kategorije pa so sledeče:

Nagrada za ekipo z najbolj disruptivno idejo:

Delavnica Progressive Innovation v vrednosti 2000 EUR

Nagradili bomo idejo, ki ima, po mnenju žirije, največji potencial za Kranj v prihodnosti. Celotna ekipa prejme vrhunsko enodnevno izobraževanje v vrednosti 2000 € s področja inoviranja, kamor spada napredni design thinking, metode sprintanja ter konkretni koraki od empatije do prototipiranja in testiranja (trajanje: 4 pedagoške ure z odmori za kavo).

+ VSTOPNICA na follow-up srečanje s predstavniki Mestne občine Kranj za preučitev možnosti implementacije ideje.

Nagrada za ekipo z najbolj perspektivno idejo:

Timbilding LEGO Serious Play v vrednosti 1500 EUR

Celotna ekipa prejme nepozabni timbilding LEGO Serious Play (3 pedagoške ure s timbilding igrami ter odmori s kavo) na temo izboljšanja medosebnih odnosov in ideacije. Izvaja se na sedežu podjetja CorpoHub v Ljubljani.

Nagrada za ekipo za idejo, ki jo je moč najhitreje uresničiti:

Timbilding Napredni Design Thinking v vrednosti 1000 EUR

Celotna ekipa prejme nepozabni timbilding Napredni Design Thinking (2 pedagoški uri s timbilding igro (crafting) ter odmori s kavo) na temo izboljšanja empatije do kupca. Izvaja se na sedežu podjetja CorpoHub v Ljubljani.

Z darilom presenečenja pokroviteljev bodo nagrajeni prav vsi udeleženci Dneva inovativnosti!

Kdo se lahko prijavi?

 1. Posamezniki in ekipe

Prijavi se lahko prav vsak, ki je polnoleten in bi s svojimi idejami rad prispeval k razvoju Kranja, ker pa je število mest udeležencev omejeno, predlagamo, da se prijaviš čim prej!

Lahko se prijavite kot posameznik ali kot ekipa.

V primeru, da o ideju že razmišljate s prijatelji ali sodelavci in bi jo želeli na Dnevu inovativnosti naprej razvijati skupaj, se lahko prijavite kot skupina. Pazite le, da prijavni obrazec izpolni vsak posameznik. Če pa razmišljaš, da bi se na ta izvrsten dogodek prijavil tudi zato, da spoznaš nove ljudi, nič ne odlašaj – prijavi se kot posameznik in sestavljanje ekipe prepusti nam 😉

 1. Podjetja

Podjetja, ki delujete in ponujate rešitve na temo pametnih mest, vabljena k sodelovanju! Število mest za sodelujoča podjetja je prav tako omejeno.

Zainteresirana podjetja lahko sodelujete kot:

 • Pokrovitelji + sodelujoči* (prijavite lahko eno ekipo do 3 zaposlenih iz podjetja, ki bodo sodelovala na Innovation Day-u in predstavila svojo konkretno rešitev podjetja za Mestno občino Kranj. Sodelovanje s promocijskim materialom in predstavitvijo na Kick-Off dogodku. Sodelovanje s promocijskim materialom je plačljivo.)
 • Sodelujoči (1 predstavnik podjetja, ki ga umestimo v skupino ostalih udeležencev in pomaga ekipi sooblikovati njihovo idejo. Sodelovanje je brezplačno).

*Sponzorski prispevek je simboličen in znaša 490 EUR + DDV.

Število sponzorjev je omejeno na največ 5.

Več informacij za podjetja in prijava za podjetja dobite TUKAJ.

Dan inovativnosti PAMETNO MESTO soorganizirajo in podpirajo: Mestna občina Kranj, SRIP IKT Horizontalna Mreža in CorpoHub, v sodelovanju s Kovačnico, ter partnerskimi podjetji.

Zato – če s tovrstnimi dogodki, hackathoni in dnevi inovativnosti nimaš izkušenj, brez skrbi! Na dogodku bodo mentorji uvodoma predstavili kako razvijati ideje, sprintati, prototipirati in testirati, za posvet pa vam bodo na voljo tekom celotnega dogodka.

Žirija?

Žirija bo sestavljena iz strokovnjakov s področja pametnih mest, predstavnikov Mestne občine Kranj, SRIP IKT Horizontalne Mreže, CorpoHub ter sodelujočih podjetij, na dogodku pa bodo ves čas prisotni tudi CorpoHub mentorji, ki vam bodo pomagali pri oblikovanju in predstavitvi vaših idej.

Kaj potrebujete prinesti s seboj?

Vi poskrbite za doprinos velike mere inovativnosti, kreativnosti, timskega duha in želje po razvoju idej in učenju, mi pa bomo poleg brezhibnosti dogodka za vas poskrbeli tudi z odmori s kavo, kosilo, osvežitve, pijača in prigrizki ter presenečenji, ki bodo udeležencem zagotovljeni tekom celotnega dne.

Kako bo Dan inovativnosti potekal?

Dogodek bo potekal 7. 12. 2018 v Kovačnici v Kranju.

Okvirna agenda:

Dopoldanski del (pričetek od 8.00 – 8.30):

 • Registracija, kava
 • Uvod, delo v skupinah z mentorji

Kosilo

Popoldanski del

 • Delo v skupinah z mentorji
 • Predstavitev inovativnih idej strokovni žiriji
 • Razglasitev najboljših ekip

Podelitev nagrad, mini zabava in zaključek (predvidoma ob 19h)

Prijava in informacije:

Obvezno se prijavite preko prijavnega obrazca. Predlagamo, da prijavo opravite čim prej, saj je število mest zaradi zagotavljanja čim večje učinkovitosti omejeno! Za predračun in več informacij se lahko obrnete na maja.peteh@corpohub.com

Zapri

PRIDI NA OGLED

Te še nismo popolnoma prepričali? Obišči nas in se prepričaj na lastne oči!