Projekt: START UP

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN?

Si podjetnik začetnik ali imaš podjetje odprto do 24 mesecev? Ne veš kako se lotiti podjetniške poti ali le ta ne pelje v pravo smer? Potem je naš program kot nalašč zate!

Zakaj? Zato, ker boš na enem mestu, celostno in strukturirano, s pomočjo mentorjev, svetovalcev in ob podpori podjetnikov, ki so v podobni vlogi – dobil vse potrebno znanje, da narediš uspešen preboj za uspešno podjetniško pot. Zato!

KDO NAM BO PREDAVAL?

Rok Stritar

Rok je ustanovitelj in direktor spletne trgovine za gorniško opremo Kibuba. Z obsežnim znanjem o podjetništvu in s kompetencami na področju razvoja poslovnih modelov bootstrappinga, upravljanja in celostnega razvoja podjetja je mentoriral že številnim podjetjem, kot so Optiprint, Diagemnomi, Lango, Rast tim in druge.

Niko Klanšek

Niko je najuspešenjši Slovenec na Kickstarterju, kjer je najprej začel zbirati denar za svoja dva lastna projekta FlyKly. Po prodaji podjetja FlyKly vodi lastno svetovalno podjetje, ki je pomagalo že več kot 40 crowdfunding projektom pridobiti več kot štiri milijone dolarjev.

Bojana Fajmut

Bojana Fajmut združuje strateško vizijo, poslovno spretnost in umetniški talent. V zadnjih petih letih je sodelovala z podjetjem IDEO, ki je vodilno na področju strateškega razmišljanja human-centered innovation in design thinking. Teorijo zna prenašati v prakso, kar potrjuje z več kot 45 svetovnimi nagradami v marketingu in oglaševanju.

Nina Dremelj

Nina Dremelj je predsednica Poslovnih angelov Slovenije. Njena največja strast je pomagati podjetnikom, da njihove ideje spremenijo v prava, uspešna podjetja. V zadnjih 5 letih je investirala v več kot 16 startup podjetij, tako slovenska kot tuja in pomagala skleniti več kot 40 dodatnih investicij v vrednosti 40+M.

Marko Bucič

Je strokovnjak na področju B2B prodaje in komunikacije ter je pred samostojno potjo, 8 let opravljal funkcijo vodje/direktorja prodaje. Od aprila 2016 je na samostojni poti in se ukvarja s prodajnim svetovanjem, optimizacijo prodajnih oddelkov in različnimi izobraževalnimi treningi. Je tudi avtor Sales Police prodajnega vloga, s katerim želi, skozi drugačen komunikacijski kanal, redefinirati prodajo in posel.

Alen Draganovič

Je strokovnjak na področju B2B prodaje in komunikacije ter je pred samostojno potjo, 8 let opravljal funkcijo vodje/direktorja prodaje. Ima poglobljene izkušnje na področjih: organizacija dela, motiviranje in vodenje ekip, optimizacija poslovnih procesov, sistemi nagrajevanja, lansiranje novih produktov in pogajanja z največjimi partnerji.

Tim Berce

Tim je najbolj priznan copywriter v Sloveniji. To titulo si je prislužil s svojim izjemnim delom na Popolni postavi, kot svetovalec številnim podjetjem, kot na primer Equa, NLB, Sadje v pisarni in še mnogo drugih ter seveda s sodelovanjem z uspešno blagovno znamko Vitapur.

Primoža Šporar

Primož ima več kot 20 let izkušenj v nevladnem sektorju, socialni ekonomiji, vplivnih investicijah, socialnem podjetništvu in socialnih inovacijah. Je izvršni direktor Fundacije 05 – Foundation for Social and Impact Investment in trenutno predstavnik slovenskega sektorja socialne ekonomije v Evropskem ekonomsko-socialnem odboru – EESO.

URNIK DELAVNIC

 • 14. 3. 2023: POSLOVNI MODEL in KDO SO MOJI KUPCI – Rok Stritar
 • 16. 3. 2023: Individualna delavnica ROK STRITAR
 • 21. 3. 2023: KAKO RAZVITI VRHUNSKI PRODUKT in TESTIRANJE TRGA – Niko Klanšek
 • 23. 3. 2023: Individualna delavnica NIKO KLANŠEK
 • 28. 3. 2023: GRADNJA SKUPNOSTI – Niko Klanšek
 • 30. 3. 2023: Individualna delavnica NIKO KLANŠEK
 • 4. 4. 2023: ZAKAJ BI KDO KUPIL MOJ PRODUKT – Bojana Fajmut
 • 6. 4. 2023: Individualna delavnica BOJANA FAJMUT
 • 11. 4. 2023: PRODAJNI LIJAK – Tim Berce
 • 13. 4. 2023: Individualna delavnica TIM BERCE
 • 18. 4. 2023: CENA – Nina Dremelj
 • 21. 4. 2023: Individualna delavnica NINA DREMELJ
 • 9. 5. 2023: GO TO MARKET – Nina Dremelj
 • 11. 5. 2023: Individualna delavnica NINA DREMELJ
 • 16. 5. 2023: PRODAJNI PRISTOPI IN TRIKI (B2B / B2C) – Marko Bucič
 • 18. 5. 2023: Individualna delavnica MARKO BUCIĆ
 • 23. 5. 2022: KAJ JE #IMPACT PODJETNIŠTVO in ZAKAJ IMPAKTIZIRATI – Primož Šporar
 • 25. 5. 2023: Individualna delavnica PRIMOŽ ŠPORAR
 • 30. 5. 2023: PITCH – Alen Draganovič
 • 1. 6. 2023: Individualna delavnica ALEN DRAGANOVIČ
Kaj bom imel od tega, da se vključim v program?

Prejel boš usposabljanje, znanje in podporo v ocenjeni vrednosti 10.000,00 EUR za ceno 0,00 EUR. Spoznal boš podjetnike, ki so v isti vlogi in se najverjetneje spopadajo z zelo podobnimi izzivi kot ti. Dobil boš podporo predavateljev, mentorjev in celotne Kovaške ekipe! Poleg tega bomo upoštevali tvoje želje in potrebe – da naredimo program res uporaben. Pa še: postal boš del Kovaške družine! Ne samo za čas programa, ampak za zmeraj.

Kakšne so moje obveznosti z vključitvijo v program?

2 litra krvi in 1 notranji organ po naši izbiri! #joke Pričakujemo angažiranost, sodelovanje, sooblikovanje programa, resnost in strast!

Kje bodo potekale delavnice?

Delavnice bomo izvedli v najboljših podjetniških prostorih daleč naokoli: v Podjetniškem inkubatorju Kovačnica, na Poštni ulici 4 v Kranju.

Koliko časa mi bo vzelo sodelovanje?

Hja, odvisno od tebe! Večja angažiranost = večji izplen. Načeloma predvidevamo 10 skupinskih delavnic (morda dobiš za povrh še kakšno domačo nalogo ????). Delavnice se bodo odvijale v popoldanskem času, mentorstvo pa je stvar dogovora in terminskega usklajevanja med tabo in mentorjem. Torej … tudi če imaš za enkrat še službo, boš v programu lahko sodeloval.

Kdaj bodo potekale delavnice?

Datumi so vnaprej znani in objavljeni v urniku delavnic. Začenjamo ob 17h, zaključimo pa ob cca. 20h oz. kakšno minuto kasneje, če se pojavijo zanimiva vprašanja.

Razlika med delavnico ter individualno delavnico?

Delavnica je odprtega tipa, torej k udeležbi oz. prijavi lahko pristopa kdorkoli. Individualna delavnica, kot že ime pove, pa je individualni pristop predavatelja in je namenjena zgolj udeležencem programa PROJEKT: START UP. Predavatelj tukaj naslavlja samo tvoje težave, razreši vse nejasnosti in poglobi razumevanje določene tematike. Individualne delavnice bodo potekale, kot zapisano v urniku delavnic, toda izključno online (prek Zoom-a).

Komu je namenjen Projekt: START UP?

Program je namenjen podjetnikom začetnikom, ki se borijo s prebojem na trgu. Seveda smo odprti tudi za mlade in inovativne posameznike s potencialom rasti.

Ali bo vsak sprejet v program Projekt: START UP?

Žal ne. V program bomo sprejeli 12 najbolj inovativnih idej in podjetnikov, za katere smatramo, da imajo potencial rasti ter pravi podjetniški mindset.

Kako poteka prijava v program?

Na spletni strani zgoraj klikni gumb PRIJAVI SE. Odprl se ti bo prijavni obrazec, ki ga izpolniš ter nam ga pošlješ. Na podlagi izpolnjene prijavnice te povabimo na razgovor, kjer se nam osebno predstaviš. Prijave zbiramo do 03. 03. 2023. V obdobju med 07. ter 09. 03. bodo potekali razgovori, 10.03. pa te bomo obvestili o (ne)izbiri v program.

Te zanima še kaj? Potrebuješ še kakšno informacijo?

Pokliči Matica na 04 77 77 256 ali mu piši na matic.lah(at)bsc-kranj.si :).