Lift 2024

Dobrodošel v Liftu, kjer se ambiciozni podjetniki srečujejo z inovacijo, znanjem ter priložnostjo za rast. Naš program je zasnovan za tiste, ki želite osvojiti svet s svojimi idejami. Z osmimi izjemnimi delavnicami, predavatelji, ki so izkušeni podjetniki in strokovnjaki na svojem področju, ti Lift prinaša neprecenljivo znanje in praktične usmeritve za rast tvojega podjetja. V Liftu ne iščemo le obetavnih idej, temveč strastne ekipe, ki stremijo k ustvarjanju fizičnih produktov ali iskanju rešitev za zdravstvene izzive.

Več o pogojih sodelovanja v Liftu je na voljo tukaj.

Rok za prijavo: 25. 3. 2024

ZAKAJ lift?

Vrhunski predavatelji in strukturiran program za preboj na podjetniški poti

Osebni mentor, ki te vodi pri pomembnih odločitvah

Finančna nagrada za najbolj inovativne

NAGRADNI SKLAD LIFTa 30.000 €!

KDO NAM BO PREDAVAL?

Matic Lah

Matic je vodja projektov v okviru podjetniškega inkubatorja. Njegovo poslanstvo in strast je mentoriranje, pomoč podjetnikom na njihovi poti ter predavanja! Je tudi #mastermind za programom LIFT, ki ga je oblikoval na osnovi lastnih izkušenj pri delu s podjetniki! Matic, te bo spremljal na celi poti LIFTa in ti bo na voljo za pomoč tudi po zaključku programa!

Blaž Zupan

Dr. Blaž Zupan je docent na Katedri za podjetništvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, podjetniški trener, serijski podjetnik, mentor in investitor. Pod njegovim okriljem se je rodilo že 7 podjetij. S podjetjem Optiprint je zgradil uspešno poslovno zgodbo, kjer so vpeljali edinstven poslovni model – kot prvi na svetu so začeli oddajati barvne multifunkcijske tiskalnike z neomejeno porabo potrošnega materiala, črnil, za fiksen mesečni znesek.

Nina Dremelj

Nina Dremelj je predsednica Poslovnih angelov Slovenije. Njena največja strast je pomagati podjetnikom, da njihove ideje spremenijo v prava, uspešna podjetja. V zadnjih 5 letih je investirala v več kot 16 startup podjetij, tako slovenska kot tuja in pomagala skleniti več kot 40 dodatnih investicij v vrednosti 40+M.

Andrej Peršolja

Andrej je startup mentor in strokovnjak za pozicioniranje. Startupom pomaga pri razlagi kompleksnih tehnoloških produktov in izdelavo zgodbe, ki rezonira tako s kupci, kot investitorji. Sodeloval je s 50+ podjetji iz ZDA, Nemčije, Švice in Slovenije, prav tako pa svoje znanje predaja skozi številne inkubatorje in acceleratorje doma in v tujini.

Marko Bucič

Je strokovnjak na področju B2B prodaje in komunikacije ter je pred samostojno potjo, 8 let opravljal funkcijo vodje/direktorja prodaje. Od aprila 2016 je na samostojni poti in se ukvarja s prodajnim svetovanjem, optimizacijo prodajnih oddelkov in različnimi izobraževalnimi treningi. Je tudi avtor Sales Police prodajnega vloga, s katerim želi, skozi drugačen komunikacijski kanal, redefinirati prodajo in posel.

Alen Draganovič

Alen Draganovič je svojo karierno pot začel na Institutu »Jožef Stefan« (IJS), v Pisarni za prenos tehnologij in inovacij, kjer sodeloval pri ustanavljanju spin-out podjetij inštituta. Nato je postal soustanovitelj podjetja Velum Solutions, ki je leta 2016 uspešno pridobilo sredstva na razpisu P2. V zadnjih letih je aktiven na področju mentoriranja mladih in pridobivanju finančnih sredstev za podporo poslovanja startup-om.

Monika Zajc

Monika Zajc je podjetnica z več kot 25 leti delovnih izkušenj v različnih tehnoloških korporacijah kot so Microsoft, SAP, SAS Institute in drugih inovativnih podjetij. Vodila je podjetja tako v Sloveniji, CEE regiji, Nemčiji in Latinski Ameriki. Ima bogate izkušnje z širitvijo poslovanja, produktov/storitev na domači in tuje trge ter uspešno GtM strategijo tako v startupih kot v velikih podjetjih.

URNIK DELAVNIC

Kaj je Lift?

Lift je program spodbujanja podjetništva, osredotočen na inovativne podjetnike s potencialom za rast, katerih podjetja so stara med 0 in 5 let. Program ponuja celovito podporo, tako vsebinsko kot finančno, za razvoj podjetij in spodbujanje rasti. Sestavljen je iz skupinskih izobraževalnih delavnic, mentorstva in ekspertnega svetovanja za podjetnike ter njihove ekipe. Poleg tega program ponuja tudi finančno spodbudo v višini 10.000,00 € za tri najboljše skupine – udeležence programa.

Namen Lifta?

Program Lift spodbuja inovativna podjetja, ustvarja delovna mesta in krepi gospodarsko okolje. Cilji programa vključujejo rast in razvoj podjetij, povečanje inovacijske dejavnosti, podporo mednarodnemu poslovanju, izboljšanje preživetja novih podjetij ter premagovanje ovir za hitro rast. Poleg tega program spodbuja nastanek podjetij z višjo dodano vrednostjo v primerjavi s slovenskim povprečjem.

Kako poteka prijava v program?

• opravljena registracija, rok za prijavo je: 25. 3. 2024,
• razgovor s člani Kovaške ekipe: Razgovori bodo potekali med 26. 3. in 28. 3. 2024,
• sodelovanje v programu Lift je potrjeno, ko od Kovačnice prejmete »potrditveni mail«,
• prednost pri prijavi bodo imeli prijavitelji, katerih poslovna ideja oz. podjetje deluje na področju MED TECH- rešitve iz področja zdravstva.

Kdo se ne more prijaviti v Lift?

• podjetniki posamezniki, brez ekipe,
• podjetja, ki so na dan prejetja nagrade (nov 2024) vpisana v ustrezen register 5 ali več let (datum registracije v poslovni register kasneje kot 1. 12. 2019).
Več o pogojih sodelovanja v Liftu je na voljo tukaj.

Obveznosti z vključitvijo v program?

Program Lift brezplačno ponuja številne aktivnosti udeležencem, ki pa morajo izpolnjevati določene pričakovanja, med drugim:
• vsaj 80 % udeležba na izobraževalnih delavnicah,
• sodelovanje v programu s ciljem maksimiziranja uspeha lastnega podjetja oz. podjetniške ideje,
• dovzetnost pri nasvetih predavateljev, mentorja in ekspertnih svetovalcev,
• po svojih zmožnostih in razpoložljivostjo udeleževal ter sodeloval pri promociji Kovačnice in njenih programov/dogodkov.

Ali bo vsak sprejet v Lift?

Ne. Na osnovi pravočasno in popolno izpolnjenega prijavnega spletnega obrazca in razgovora s prijaviteljem, bo Kovačnica izbrala med 10 in 15 udeležencev za program.

Kdaj bodo potekale delavnice?

Datumi so vnaprej znani in objavljeni v urniku delavnic. Začenjamo ob 17h, zaključimo pa ob cca. 20h oz. kakšno minuto kasneje, če se pojavijo zanimiva vprašanja.

Kje bodo potekale delavnice?

Delavnice bodo potekale v najboljših podjetniških prostorih daleč naokoli, v Kovačnici – podjetniškem inkubatorju Kranj, na Poštni ulici 4 v Kranju.

Nagrada?

3 podjetja oz. podjetniške skupine bodo po zaključku programa in predstavitvi na demo dnevu prejela nagrado v višini 10.000 €. Skupni nagradni sklad Lifta znaša 30.000 €. Ena iz med 3 možnih nagrad bo prejelo podjetje, ki deluje na področju »MED TECH: medicinske tehnologije, pripomočki in storitve« (v nadaljevanju MED TECH). Dejavnosti podjetij za drugi dve nagradi niso predpisane. Prejemniki nagrade so lahko samo poslovni subjekti (v obliki gospodarske družbe ali samostojnega podjetnika). Poudarjamo, da si pridržujemo pravico, da v primeru, če nobena izmed predstavitev ne doseže minimalnih kriterijev komisije, vseh nagrade ne izplačamo.

Kaj je demo dan?

Demo dan je dogodek, namenjen izstopajočim podjetjem znotraj programa Lift. Med vsemi udeleženci programa, ki bodo imeli vsaj 80 % prisotnost na delavnicah, bo kovaška ekipa izbrala šest najbolj obetavnih. Ti bodo dobili priložnost, da svoje inovativne predstavijo pred strokovno komisijo, ki jo bodo sestavljali ugledni podjetniki in investitorji. Na podlagi njihovih ocen bomo 3 najboljše nagradili.

Te zanima še kaj? Potrebuješ še kakšno informacijo?

Pokliči Matica na 04 77 77 256 ali mu piši na matic.lah(at)bsc-kranj.si 🙂

SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA v programu LIFT – podjetniška akademija za ambiciozne 2024 so na voljo tukaj.