5 razlogov, da se izogneš delu v coworkingu …

1)     Kdo ne bi rad delal 24/7?

Coworkingi nudijo »ločitev cerkve in države« oziroma doma in službe v dve ločeni enoti, kar bi freelancer-ju/samozaposlenemu/ipd. omogočilo povsem preveč fokusa na eno izmed omenjenih delov življenja; in rezultat? Manj stresa, večja produktivnost in motiviranost, in prostor za profesionalno izvedene sestanke, brez šumov kuhinjske nape in sosedovega sesalca. Pf!

2)     Da se moram dejansko pogovarjat s folkom?

Priložnost za mreženje, nove ideje, kovanje poslovnih partnerstev in brezplačen vpogled v nekaj novega so ene izmed plati druženja med odmori v coworking prostorih. Gimme a break! Kdo rabi brainstorming, če si lahko v pižami cel dan (namesto dela pa gledaš nov del Kmetije na Voyo).

3)     Pavza, krajša od obdobja produktivnosti?

Te motivira družba ljudi, ki so zagnani, osredotočeni, inteligentni in sposobni? Kot, da koga. Najboljši del dela od doma je itak to, da ne rabiš dejansko DELAT osem ur. Malica, kavica, obešanje cunj, razpon koncentracije par sekund. Ko te Netflix že drugič vpraša, če še vedno gledaš, ti pa samo še en del do konca sezone: »z delom bom nadaljeval_a ob *vstavi naslednjo polno uro*.«

4)     Mi bodo solili pamet?

Potrebuješ pomoč, nasvet ali sodelovanje? V coworkingih delajo ljudje, ki cenijo pomen mentorstva, poslovnega svetovanja in druženja s somišljeniki. Dogovoriš se lahko celo za zunanjega mentorja. Introverti, back me up! Ni to za nas.

5)     Se pridružujem komuni, al kaj?

Neformalna druženja, pikniki in zajtrki? Sliši se kot pomanjkanje izgorelosti, zdrav način sproščanja in prijetno spoznavanje zanimivih ljudi. Saj vendar delamo od doma, da mislimo na delo 24/7, medtem ko se mu v resnici nikoli zares ne posvetimo. Talar špagetov s tuno v družbi brnenja računalnika FTW.

… in še 5, da se izogneš prav Kovačnici:

6)     Dodatna izobraževanja? Ne, hvala.

Poleg tega, da cele dneve opazuješ in spremljaš delo, ideje in napredek ostalih coworkerjev, sodelavcev na projektih in obiskovalcev, boš še popoldne visel na brezplačnih informativnih in/ali izobraževalnih dogodkih, kjer ne manjka rogljičkov? Do tja več kot 5 korakov izza pisalne mize. Kaj pa si mislimo, da smo?!

7)     Si res želim izognit klicanju ZZZS-ja, FURS-a in obisku AJPES-a, diplomiranju iz njihovih uradnih ur in minutam čakanja na »hold«? Premislimo še enkrat.

Za enimi izmed vrat Kovačnice ti lahko pomagamo pri odpiranju s.p.-ja, svetovanju glede registracije podjetja, zrihtamo obvezno zavarovanje, ipd. Ni sploh vprašanje, da 100% raje izkoristiš sončen dan za letanje od enega urada do drugega, kjer konec koncev nič ne urediš.

8)     Dobro, plus poceni? Nateg, fix.

V Kovačnici so tri možnosti najema sodelovnega prostora, od le občasnega vse do 24/7 dostopa, za katerega odšteješ le 15-29 eur/mesec #checkitout. Pri dogovorih smo res fleksibilni. Potrebuješ pisarno ali sejno sobo/prostor za organizacijo dogodkov? Say no more; v Kovačnici imamo vse. Ampak seveda si se odločil_a za delo od doma, ker vsega tega sploh ne rabiš. Plus: a veš, kaj je ceneje od 15 eur/mesec? NIČ EUR NA MESEC! #ostanidoma

9)  Pa je res?

Si si moral_a kupiti kavomat, ki te drži pokonci, ko že tretji dan zapored cepaš maile do polnoči? Te ponudnik telekomunikacijskih storitev obira kot otroci sosedovo češnjo? Je printer spet na servisu, kartuše pa menjaš pogosteje kot gate? Neeee, delo od doma je vendarle čisto zastonj … 

10) Kje je tu wellness??

Brez skrbi, za čiščenje por in čaker so poskrbeli davnega leta 1965, ko pri izgradnji stavbe niso upoštevali globalnega segrevanja, ki nas vsako poletje v Kovačnici segreje do 88°C #hotAF. Pa brez skrbi, pozimi vas bo zeblo. 😀 

PRVI APRIIIL! Coworking je lajf! 

V Kovačnici ti, poleg naštetega, pripadajo tudi brezplačen parking pred vhodom in souporaba kuhinje ter wc-ja #smellsliketeenspirit.

A TO ŠE NI VSE! Če pokličeš v naslednjih desetih minutah, lahko kovaški coworking 1 teden preizkušaš brezplačno in se boš prepričal_a, da je to nedvomno boljša rešitev od podrsavanja od kuhinje do dnevne sobe in nazaj v znucanih copatih ob razmišljanju, da delaš že cel dan, naredil_a pa nisi še nič.

Se vidimo na Župančičevi 22!

(Do takrat nas polajkaj na facebooku, prebrskaj spletno stran in piši na info@kovacnica.si, če se ti porajajo dodatna vprašanja. ?)

Preberi še …

15.11.2017 | 2 ' branja
Meetup: Kriptovalute
Nives Justin
14.9.2017 | 4 ' branja
Gremo po izkušnje!
Nives Justin