Dijaki Šolskega centra Kranj na obisku

V torek, 19.12., smo v Kovačnici gostili dijake Šolskega centra Kranj, ki so nas obiskali  z namenom razvoja podjetniške ideje. V šolskem centru se nahaja kontejner oz. mobilna hišica, ki že nekaj časa zapuščena ne služi nobenemu konkretnemu namenu. Zato smo skupaj z dijaki raziskovali možnosti, kako obnoviti in uporabiti ta prostor v korist dijakov.

V Kovačnici je bilo prisotnih 38 dijakov, razdeljenih v 7 skupin. S pomočjo skrčene metode design sprint-a smo skupaj hitro razvijali ideje, kako oživiti prostor in mu dati funkcionalnost, ki bi zadovoljila potrebe dijakov. Večina skupin se je osredotočila na problematiko pomanjkanja trgovine v bližini. Zanimivo je bilo opazovati, kako so se različne ekipe usmerile v različne smeri pri razvoju prostora. Nekatere so prepoznale potrebo po prilagoditvah za mobilno ovirane osebe, druge so se osredotočile na reševanje težav shranjevanja in pogrevanja hrane ter prostor za druženje sovrstnikov. Ena skupina je celo predlagala trgovino z vključenim 3D tiskalnikom, kjer bi dijaki lahko izdelovali in prodajali svoje produkte, ki bi jih razvili v sklopu šolskega procesa.

Na koncu delavnice je vsaka ekipa predstavila svojo idejo v tako imenovanem elevator pitch-u, zmagala pa je ekipa TU PA TAM, ter si za nagrado prislužila kovaške kape.

Preberi še …

1.4.2022 | 4 ' branja
5 razlogov, da se izogneš delu v coworkingu …
Taja Nograšek
14.9.2017 | 4 ' branja
Gremo po izkušnje!
Nives Justin