GORENJSKI HEKATON: ZMAGOVALCI!

V petek, 20. oktobra 2023, je v Kovačnici potekal Gorenjski hekaton, kjer so mladi inovatorji dokazovali svojo kreativnost in sposobnost reševanja izzivov. Dogodek je bil organiziran v sodelovanju s podjetji, združenimi v programu Bionika, in Mestno občino Kranj.

Gorenjski hekaton je udeležencem ponudil priložnost, da razvijajo svoje inovativne zamisli, sodelujejo s podjetji ter se učijo od izkušenih mentorjev, podjetjem pa svež pogled na predstavljene izzive, uvid v nabor perspektivnih mladih iz bližnje okolice.

Sodelovalo je 11 ekip iz različnih šol in fakultet, vključno z Gimnazijo Kranj, Gimnazijo Franceta Prešerna Kranj, Gimnazijo Škofja Loka, Šolskim centrom Kranj, Ekonomsko fakulteto, Filozofsko fakulteto ter Fakulteto za organizacijske vede. Ekipe so reševale izzive podjetij Lotrič Meroslovje d.o.o., Iskraemeco d.d., Kontron d.o.o. in Kovačnica – podjetniški inkubator Kranj.

Sodelujoči so se čez dan soočili z izbranimi izzivi, mentorji pa so jih vodili skozi brainstorming, raziskavo problema, pripravo rešitev in vizualnih predstavitev ter končno pripravo pitcha. Dogodek je prinesel tudi priložnosti za mreženje in izmenjavo izkušenj s strokovnjaki iz sodelujočih podjetij: Romanom Kužnarjem iz Kontrona, Klemenom Žbontarjem iz Iskraemeca ter Klemenom Čufarjem in Katjo Lotrič Kejžar iz Lotrič Meroslovja.

Ocenjevalci vizualnih predstavitev in pitchev so bili Ana Vizovišek in Tomaž Lanišek iz Mestne občine Kranj, Katja Lotrič Kejžar iz podjetja Lotrič Meroslovje, Andrej Ciglič iz Iskraemeca, Janez Öri iz podjetja Kontron in Nives Justin, vodja Kovačnice.

Zmagovalne ekipe, ki so prejele nagrade v skupni vrednosti 2.400 €, pri čemer je prvo mesto prineslo 1.200 €, drugo mesto 800 € in tretje mesto 400 €, so bile:

1. Loški mnogoceličarji (Calibration Smart Box) iz Gimnazije Škofja Loka,

2. LET (Zvišanje % mladih podjetnikov na Gorenjskem) iz Gimnazije Franceta Prešerna in

3. Iskra (Avtomatizacija delavnega prostora) iz Šolskega centra Kranj.

Taja Nograšek, glavna organizatorka dogodka, je po uspešnem zaključku dodala:

»Ko se boste naslednjič vprašali, kaj lahko narediti v 10-ih urah, se spomnite na prvi GORENJSKI HEKATON! Inovativne rešitve, ki so se rodile, če smo popolnoma iskreni, zgolj v 4-ih urah, so osvetlile prihodnost gorenjskega podjetništva.

Zahvaljujem se sodelujočim ekipam, mentorjem, partnerjem ter še posebej celotni kovaški ekipi, da ste s svojim entuziazmom doprinesli k uspešni izvedbi dogodka.

Naj se od dobrih idej iskri še naprej!«

Loški mnogoceličarji
ISKRA

Preberi še …

30.7.2018 | 3 ' branja
Bruselj vabi mlade podjetnike!
Nives Justin
14.9.2017 | 4 ' branja
Gremo po izkušnje!
Nives Justin
20.5.2020 | < 1 ' branja
Coworkerski gugalnik - vlog na blogu
Nives Justin