ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU – Q&A

ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU je podjetniški pospeševalni program, namenjen vsem potencialnim in obstoječim podjetnikom ter podjetniškim ekipam, ki imajo ali razvijajo poslovno idejo s področja zdravja – v najširšem smislu. Program je preverjen in zastavljen tako, da bomo skupaj pokrili vsa najpomembnejša področja, pri katerih se ti na podjetniški poti lahko zatakne.

To bomo dosegli z individualnim delom, skupinskimi delavnicami, domačimi nalogami, s pomočjo mentorjev ter svetovalcev. Naš glavni cilj je, da tvoja ideja in podjetje zaživita v vsej polnosti!

Ker se nam dozdeva, da imaš še kakšno vprašanje, smo zbrali nekaj odgovorov. Smo kaj zgrešili? Te zanima še kaj? Pokliči nas, piši nam ali pa se oglasi na kavi!

OSNOVE

Kaj je podjetniški inkubator in kaj program ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU?

Kovačnica – podjetniški inkubator Kranj je podporno okolje za podjetništvo. Kaj to pomeni? Da na vse mogoče načine in prek različnih projektov skušamo na Gorenjskem spodbujati podjetništvo in podjetniško miselnost, pomagati potencialnim in obstoječim podjetnikom prek organiziranja različnih informativnih in izobraževalnih delavnic/predavanj/dogodkov, ogledov dobrih praks, informiranja, druženja … in še česa. Vselej smo na preži za novimi načini, kako pomagati našim podjetnikom.

Program ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU je samo en izmed naših programov oziroma načinov spodbujanja podjetništva. Je program inkubiranja, ki je specifično namenjen potencialnim in obstoječim podjetnikom in podjetniškim ekipam, ki razvijajo poslovne ideje na področju zdravja. Zdravja v najširšem možnem smislu!

Zakaj se prijaviti v program ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU?

Zakaj ne?! Na enem mestu, celostno in strukturirano, s pomočjo mentorjev in svetovalcev in ob podpori podjetnikov, ki so v podobni vlogi, boš dobil vse potrebno znanje, da se uspešno prebiješ na podjetniško pot. Pa še tvoje želje in potrebe bomo poslušali ter upoštevali. Zato! ?

Če te odgovor pri drugem vprašanju ni prepričal, beri številko tri …

Koristi vključitve v program ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU?

Deležen boš usposabljanja, prejel znanje in podporo v ocenjeni vrednosti 10.000,00 EUR za ceno 0,00 EUR. Spoznal boš podjetnike, ki se najverjetneje spopadajo z zelo podobnimi izzivi kot ti. Dobil boš podporo predavateljev, mentorjev in celotne Kovaške ekipe! Poleg tega bomo upoštevali tvoje želje in potrebe, da naredimo program čimbolj uporaben. Bonus: postal boš del Kovaške družine! Ne samo za program, ampak za zmeraj!

PROGRAM

Za koga je primeren program ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU?

Za vse, ki ste začutili, da je zdaj pravi čas za razvoj in oživitev ideje, o kateri že dolgo časa razmišljate! Pa za tiste, ki potrebujete malce spodbude in pomoči, da naredite preboj. Pa tudi za tiste, ki potrebujete samo kakšno specialna znanja ali malce podpore s strani skupnosti.

Kakšne so moje obveznosti z vključitvijo v program?

2 litra krvi in 1 notranji organ po naši izbiri! #joke Pričakujemo angažiranost, sodelovanje, sooblikovanje programa, resnost in strast!

Koliko časa bo trajal program?

Do konca leta. Malce je odvisno od #korone, razpoložljivosti mentorjev, višje sile. Zaključni dogodek predvidevamo v decembru 2022.

Koliko časa mi bo vzelo sodelovanje?

Hja, odvisno od tebe! Vsaki delavnici sledi domača naloga. Večja angažiranost, večji izplen.

Načeloma predvidevamo 8 skupinskih delavnic, kakšno domačo nalogo. Mentorstvo je stvar dogovora in terminskega usklajevanja med tabo in mentorjem. Delavnice se bodo odvijale v popoldanskem času, torej … Tudi če imaš za enkrat še službo, boš v programu lahko sodeloval.

Kakšne delavnice lahko pričakujem med trajanjem programa?

Tadaaaa … program je sledeč. Skupinske, interaktivne delavnice, ki jim sledi domača naloga. Pokrili bomo spodnje teme (nekatere z dvema delavnicama):

  1. Validacija poslovne ideje – da potrdimo, da je to to!
  2. Google delavnica – Kovačnica je bila vesel prejemnik Googlove donacije, s katero bomo spodbujali impact podjetništvo!
  3. Definiranje trga in idealne stranke
  4. Triki trženja in razvoje znamke
  5. Družbeni in spletni mediji
  6. Finančna plat podjetništva
  7. Pitch like a pro!

Kje bodo potekale delavnice povezane s programom?

Čim več delavnic si želimo izvesti v živo – v Kovačnici! Če ne bo šlo, smo v preteklih dveh letih dodobra osvojili zoom, kajne?

IDEJA

Ali bo vsaka poslovna ideja sprejeta v program?

Ne. Žal. Ker si želimo, da bodo delavnice interaktivne in prilagojene vam, bomo v program sprejeli maksimalno 12 udeležencev. Med vsemi prijavljenimi bo komisija izbrala udeležence in jih povabila k sodelovanju.

Kakšni so kriteriji za izbor v program?

Želimo si podjetij in podjetnikov, ki jim bo udeležba v programu pomenila preboj na podjetniški poti. Zdaj mi pomagamo tebi, kasneje se hvalimo s tabo in s tvojim uspehom ?.

Kaj, če moja ideja ne spada pod ime ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU? Se lahko prijavim?

Seveda! Prijavi se, se bomo dobili, pogovorili in videli, kako ti lahko pomagamo! Naša strast je pomoč drugim. #radidelamozljudmi #forreal

Ali lahko spremenim idejo med programom?

Seveda. Cilj programa je, da ideje našpičimo in spivotiramo do te mere, da se bo uspešno prebila na trg in tam uspevala. Pivoti so stalnica v podjetniškem svetu, v programu boš to lahko delal varno in ob podpori mentorjev in svetovalcev.

EXTRA

Kakšen je moj finančni vložek za udeležbo v programu?

Če se prijaviš sedaj, je cena samo 0,00 EUR! Če se prijavite v naslednjih 30 min, pa zraven dodamo še brezplačne mentorje, kul coworking skupnost in še kakšen bonbonček. ? Sodelovanje je brezplačno, res pa si želimo tvoje angažiranosti.

A se med trajanjem programa lahko premislim in odstopim?

Nope. You are in it for life! Ne, saj ne, no. Razumemo, da je življenje nepredvidljivo in se stvari zgodijo. Nedvomno bomo v program vključili le strastne in angažirane podjetnike, ki bodo dejansko naredili premik na svoji poslovni ideji.