NA START-UP VIKENDU E-KROŽNEGA IZZIVA ZMAGAL KOVAŠKI INKUBIRANEC

V Kovačnici smo pretekli vikend, v sorganiziaciji Podjetniške akademije in podjetja ZEOS d.o.o., gostili Start-up vikend, kjer so udeleženci iskali poslovne priložnosti pri danem izzivu, ki je bil vzpostavitev celovitega sistema pridobivanja in prodaje rezervnih delov iz odpadne električne in elektronske opreme. Dogodek je potekal 17. in 18. maja 2024 in je bil namenjen iskanju rešitev za ta izziv.

Na uvodnem predavanju in predstavitvi izziva so poleg Boruta Bernata iz podjetja ZEOS nastopili tudi dr. Aleš Mihelič iz podjetja Gorenje in dr. Gregor Čepon s Fakultete za strojništvo v Ljubljani. Dr. Aleš je predstavil projekte, v katerih Gorenje že sodeluje, kot primer dobre prakse ravnanja z rezervnimi deli elektronskih odpadkov, medtem ko je bilo predavanje dr. Gregorja bolj tehnično naravnano, saj je udeležencem predstavil algoritme za določanje življenjske dobe rezervnih delov.

V soboto so vse ekipe predstavile svoje rešitve pred komisijo, ki so jo sestavljali poleg Boruta Bernata, dr. Aleš Miheliča še gospa Nina Malovrh. Konkurenca je bila močna in vse ekipe so se odlično pripravile ter prilagodile svoje poslovne rešitve glede na trg, zato komisija ni imela lahkega dela pri izboru zmagovalcev. Na koncu so bili določeni trije zmagovalci:

Prvo mesto: SmartFix – platforma, ki na eni strani optimizira delo serviserjev in jim lahko zagotavlja delo v enem delovnem dnevu, na drugi strani pa serviserjem omogoča podroben pregled rabljenih delov in njihovih stanj. Ekipa, ki je delno inkubirana tudi v Kovačnici (Nejc Soklič in Dimitrije Pešič), je za nagrado prejela 1.000,00 EUR. ČESTITKE!

Drugo mesto: ZEOS Connect – platforma, ki povezuje ključne deležnike med serviserji ali domačimi uporabniki ter podjetji, ki nudijo rabljene ali obnovljive dele. Ekipa je za nagrado prejela 300,00 EUR.

Tretje mesto: PartMarket – ekipa se je posvetila izzivu komisijske prodaje domačih aparatov. Uporabnik preprosto objavi domače aparate, ki še delujejo v nekaterih delih, in najbližji iskalec ali serviser lahko te dele še uporabi. Ekipa je za svojo rešitev prejela 200,00 EUR.

Povzeto po Podjetniški akademiji!

Preberi še …

19.5.2020 | 2 ' branja
Zakaj raje delati v coworkingu kot doma?
Nives Justin
19.3.2024 | 2 ' branja
Podcast od A do Ž
Taja Nograšek
12.3.2024 | 3 ' branja
Davčni obračun za normirance
Taja Nograšek