Odprite poslovno priložnost mlademu podjetniku iz Ukrajine

Imate mentorsko »žilico« in željo po novi podjetniški izkušnji? Izkoristite priložnost in se pridružite projektu EYE4Ukraine, ki je del programa Erasmus za mlade podjetnike! Na ta način boste lahko pod svoje okrilje sprejeli mladega oz. potencialnega podjetnika iz Ukrajine.

Program podjetniških izmenjav je že mnogim posameznikom omogočil pridobivanje dragocenih in praktičnih izkušenj. Izmenjave, ki trajajo od enega do šestih mesecev, omogočajo prenos znanja med mladimi in izkušenimi podjetniki.

S programom si lahko pomagate pri tkanju novih poslovnih povezav in si odprete priložnosti v drugih evropskih državah.

Podjetnik gostitelj ste lahko, če:

  • Imate stalno prebivališče v Sloveniji in je vaše podjetje tukaj tudi registrirano.
  • Ste lastnik in/ali direktor majhnega ali srednje velikega podjetja ALI ste neposredno vključeni v upravljanje MSP (ne le kot zaposleni).
  • Vodite podjetje že več kot 3 leta.
  • Ste pripravljeni deliti svoje znanje in izkušnje z mladim ali potencialnim podjetnikom ter delovati kot mentor.

Starost ni omejujoč dejavnik, podjetje pa lahko deluje v katerem koli sektorju.

Sodelovanje v programu Erasmus za mlade podjetnike prinaša številne koristi, vključno z motiviranim podjetnikom, ki vašemu poslu lahko prinese nove ideje, znanja ali spretnosti, ter priložnost za raziskovanje novih trgov in poslovnih možnosti. Poleg tega je sodelovanje v programu brezplačno!

Projekt omogoča podjetniške izmenjave med državljani Ukrajine in evropskimi podjetniki, tudi v Sloveniji. Državljani Ukrajine, ki so v Slovenijo prišli po 24. februarju 2022, lahko izberejo slovenskega gostitelja, kljub bivanju v isti državi.

Kdo pa je trenutno »online«?:

Valerii ima trdno vero v električna vozila in njihovo vlogo v prihodnosti, zato bi z veseljem pridobival izkušnje pri gostitelju s področja avtomobilske industrije.

Maryna bi odprla »cat café«! Lokal, kjer bi gostje srkali kavo in čaj v družbi štirinožnih kosmatink, organizirala pa bi tudi dogodke za podporo ljudem, prizadetih od vojne in njenih posledic. Njen idealen gostitelj bi bil torej dobrodelen gostinec z izkušnjami organizacije dogodkov.

Romanova dinamična svetovalna agencija za analitiko podatkov nudi pomoč podjetjem v različnih panogah ter jim pomaga pri interpretaciji in učinkoviti uporabi podatkov. Posledično išče gostitelja v IT sektorju.

Za celoten seznam podjetnikov, ki iščejo gostitelje, in dodatne informacije obiščite spletno stran programa Erasmus za mlade podjetnike ali nas kontaktirajte na: 04/77 77 252 oz. nastija.podobnik@bsc-kranj.si.

Preberi še …

27.11.2023 | < 1 ' branja
Veščine in kompetence v 21. stoletju
Nives Justin
15.11.2017 | 2 ' branja
Meetup: Kriptovalute
Nives Justin
1.4.2022 | 4 ' branja
5 razlogov, da se izogneš delu v coworkingu …
Taja Nograšek