ZAKLJUČILI SMO LIFT 2024 – podjetniško akademijo za ambiciozne!

Z mesecem majem smo zaključili program LIFT 2024 – podjetniška akademija za ambiciozne, ki je iz tedna v teden prinesel številne »aha!« momente. Udeležene ekipe so prišle v program z različnimi poslovnimi idejami, vendar so vse združevali skupni cilji: ustvariti nekaj novega, rešiti probleme in pozitivno vplivati na svet okoli nas. Ponosno lahko rečemo, da je bil program poln pozitivne energije, kreativnosti in medsebojne podpore.

Vsaka podjetniška ekipa je skozi program LIFT pridobila dragocene izkušnje in znanje. Ključne lekcije, ki so jih naši udeleženci odnesli s seboj, pa lahko povzamemo takole:

  1. Moč sodelovanja: podjetniki so spoznali, kako pomembno je medsebojno sodelovanje. Različne perspektive in izkušnje so pripomogle k boljšim rešitvam in hitrejšemu napredku. Prav tako so se znotraj programa ustvarila sodelovanja, ki so generirala nove poslovne priložnosti.
  2. Prožnost in prilagodljivost: pot podjetništva je polna nepredvidljivih izzivov in bistvenega pomena je, kako se prilagoditi spremembam in izkoristiti nepričakovane priložnosti.
  3. Pomen povratnih informacij: redno pridobivanje in upoštevanje povratnih informacij je ključno za razvoj uspešnega produkta ali storitve. Ves čas trajanja programa smo kupca postavljali v center razvoja produkta in njemu prilagajali končno rešitev.

Z zaključkom programa LIFT se zgodba med podjetniki in Kovačnico še ne zaključuje, ampak smo jo dodobra šele začeli. Zakaj?

  1. Vsak izmed udeležencev je ob pomoči Kovačnice pridobil ekspertnega svetovalca – to je oseba, ki že ima uspešno podjetje in je prehodil trnovo pot do uspeha, sedaj pa svetuje našim inkubirancem, da njihova ideja zasije v vsem svojem sijaju.
  2. Kovačnica vsem podjetnikom maksimalno pomaga pri razvoju, povezovanju, in ustvarjanju novih poslovnih priložnosti tudi izven uradno začrtanih programov.

Vrhunec in uradni zaključek letošnjega LIFTa bo v sredini novembra, na tradicionalnem 9. kovaškem rojstnem dnevu! Na ta dan bomo najboljšim 6 udeležencem programa omogočili, da predstavijo svojo idejo pred obiskovalci in strokovno komisijo. Najboljši trije bodo, glede na ocene, prejeli denarno nagrado v višini do 10.000 EUR, s čimer želimo še bolj konkretno podpreti njihov nadaljnji razvoj in jih motivirati na podjetniški poti.

Iskrena hvala vsem predavateljem, ki so pomagali pri izvedbi programa LIFT ter predali izjemno (tako količinsko kot vsebinsko) znanje na naše mlade podjetnike. Hvala tudi vsem ekipam za vaš trud, predanost in neverjetno energijo, ki ste jo prinesli v Kovačnico.

Preberi še …

2.3.2018 | 5 ' branja
Češka išče mlade podjetnike
Nives Justin
22.11.2023 | < 1 ' branja
8 KOVAŠKIH ali ∞ KOVAŠKIH
Taja Nograšek